Seguir en Twitter

sábado, 14 de febrero de 2009

Global Kiosk - Exposición en Cataluña


Programa
Globalkiosk 2

Del 18 de febrer al 2 de març

Marcel Pié Barba: Arqueologia domèstica

Miquel García: Aquells memorables anys...



Amb la segona entrega de GlobalKiosk, Marcel Pié Barba s’encarregarà de transformar l’espai del quiosc en una petita atracció visual, a l’estil de les que es podien veure a les fires a final del segle XIX i començament del XX. Per mitjà de la tècnica del fenaquitoscopi, l’artista procedeix a realitzar un espectacle il·lusionista que pren com a objecte de representació un escenari tant quotidià com és la seva pròpia habitació. La possibilitat de la il·lusió visual s’entrellaça en aquesta ocasió amb la realitat més immediata del seu productor.



Pel que fa a les activitats que es realitzaran en paral·lel a l’espai expositiu de la Sala d’Art Jove, Miquel García proposa la realització d’un servei públic de documentació a l’entorn del mateix barri on s’ubica, l’Escorxador. Amb la voluntat d’indagar a l’entorn dels moviments socials del barri, García procedirà a treballar conjuntament amb el veïnat i a proveir un fons de memòria gràfica i oral. L’espai s’inaugurarà amb una conferència de Pepe Encinas, fotògraf de El Períodico, a l’entorn dels reportatges que va realitzar del barri a finals de la dècada de 1970.







Globalkiosk



Miquel García

Marcel Pié Barba

Toni Crabb

Christopher Williams



Projecte comissariat per Patricia Ciriani



GlobalKiosk aposta per acostar l’art a la vida; un aparador contemplatiu i una sala d’experimentació pràctica, un petit espectacle davant d’activitats públiques. Quatre artistes es van intercanviant quinzenalment: mentre un presenta la seva obra a l’interior d’una estructura de quiosc efímer, l’altre anima un públic variat en una activitat social o cultural a l’interior de la Sala d’Art Jove.



GlobalKiosk focalitza el seu interès en les zones de contacte i d’interferència que es produeixen entre les arquitectures reals i les simbòliques. Amb la construcció d’un quiosc al vestíbul de la Secretaria de Joventut, el projecte s’annexa virtualment a un sistema orgànic de quioscos disseminats per Barcelona, Madrid i altres ciutats del món, amb un funcionament de múltiples microempreses dins del barri global, en el qual predominen accions íntimes en contradicció amb l’espai públic, friccionant-se amb ell.









Programa



Globalkiosk és una programació d’exposicions que tenen lloc a un quiosc efímer i un cicle d’activitats permanent.


Globalkiosk 1
Del 4 al 16 de febrer | Inauguració: 4 de febrer 20h.
Exposició de Miquel García + activitats a càrrec de Toni Crabb i Cristopher Williams

Globalkiosk 2
Del 18 de febrer al 2 de març | Inauguració: 18 de febrer 20h.
Exposició de Marcel Pié Barba + Servei de trobada i documentació del barri de l’Escorxador, a càrrec
de Miquel García

Globalkiosk 3
Del 4 al 16 de març | Inauguració: 4 de març 20h.
Exposició de Toni Crabb + taller a càrrec de Christopher Williams

Globalkiosk 4
Del 18 de març al 3 d’abril | Inauguració: 18 de març 20h.
Exposició de Cristopher Williams + taller a càrrec de Marcel Pié Barba




Tota la informació sobre les exposicions i activitats de Globalkiosk a:

www.gencat.cat/joventut

No hay comentarios: